Podcast s Ester Tomáškovou (1. část) – o ekonomice, ekologii, pozérství a spolupráci v kávovém světě

Je pro nás radost přinést vám rozhovor s Ester Tomáškovou se kterou jsme měli příležitost sedm let dennodenně spolupracovat.

Ester má bohaté zkušenosti z gastronomie již od svého mládí. V posledních letech (dokud to ještě šlo) projela řadu kávových farem, veletrhů i festivalů. Věnovala se detailně ekonomickým aspektům fungování kávového světa od finančního řízení farem a obchodu se zelenou kávou, pražírny, kaváren, ale i kuchyní a pekárny.

Její pohled je tedy zajímavý širokým kontextem, který je podložen osobní zkušeností a možností sledovat celou řadu podniků i měřítek.
Ester aktuálně přešla od kávy ke své vášni a lásce což jsou rostliny.

Ester s dětmi kávových farmářů v Etiopii, YirgaCheffee, Koke

Speciální poděkování Vojtěchovi Vávrovi za hudbu i editaci podcastu <3

Budeme rádi za vaše komentáře, podněty, nebo poznámky, které nám můžete napsat do komentářů níže, v rámci sociálních sítích (facebooku nebo instagramu) a nebo emailem. Samozřejmě nejraději bychom je s vámi prošli u kávy v některé z našich kaváren.

Mějte se dobře, zůstaňte zdraví a snad se brzy podaří potkat se v některé z našich kaváren u skvělé kávy!