Nikaragua Aranjuez Don Byron Corrales
Přivítejte novou kávu v nabídce mamacoffee – představujeme vám Nikaragua Aranjuez Don Byron Corrales.
S nikaragujským farmářem Byronem Corralesem se osobně známe a přátelíme už několik let. Jeho kávová farma Los Pinos (Borovice) je naprosto unikátním příkladem soužití člověka s přírodou. Byron zásadně ovlivnil nejen podmínky pro pěstování kávy v oblasti Matagalpy, ale také život místních obyvatel zlepšením zdrojů pitné vody i elektrické energie.
Byron začal pěstovat kávu se svým otcem v období nikaragujské revoluce v roce 1986. Přestože vystudoval zemědělskou univerzitu, kde se učí výhradně konvenční farmaření, již na začátku své farmářské kariéry se rozhodl jít naprosto přírodní cestou. Na své farmě o velikosti 30 hektarů vybudoval samostatný systém s ohledem na dlouhodobou ekologickou udržitelnost propojením vztahů rostlin, zvířat a dalších místních zdrojů. Pro hnojení, výživu a ochranu rostlin využívá širokou škálu vlastních postupů a prostředků od vlastního kompostu po unikátní biologickou kontrolu pěstování kávovníků.
I díky svému osobnímu přístupu ke každému kávovníku v průběhu celého roku, se jeho kávy každoročně umisťují mezi nejlepšími z Nikaraguy.
Máme radost, že náš Nikaragujský tým spolupracuje právě s Byronem Corralesem. Díky spojení Byronových zkušeností a přístupu a zkušeností našeho týmu – nikaragujského kávového specialisty Chepeho a několikanásobné mistryně České republiky v cuptastingu Zuzany Černé, vznikla skvělá káva, kterou musíte vyzkoušet i vy!
Kávu zakoupíte v našich kavárnách i na našem eshopu.
Detailní informace:
Země původu: Nikaragua
Region: Matagalpa
Producenti: Don Byron Corrales
Nadmořská výška: 1 200-1 300 m n.m.
Odrůda: caturra, yellow catuai
Sběr: ruční
Zpracování: promyté
Aroma: vyrovnané, kakao, vlašský ořech, s tóny švestek
Chuť: kakao, vlašský ořech, švestky, nugátové tóny, skvěle vybalancovaná
Podchuť: dlouhá po kakau
Kyselost: nízká
Tělo: střední, smetanové