French press

Kafetiér či french press je jedním z nejjednodušších způsobů přípravy filtrované kávy doma. Takto připravená káva je charakteristická výrazným, plným tělem a dlouhotrvající chutí. První design french pressu byl patentován již v roce 1852 ve Francii. Tento původní přístroj byl ale hodně odlišný od toho stávajícího. Nejpopulárnější, dnes známá podoba, french pressu byla patentována o 100 let později, taktéž ve Francii pod názvem Chambord, Le Cafetiere Classic.

  • Je to zábava
  • Má to styl
  • Skvěle chutná
  • Vzpomínka na Itálii
  • Prostě to tak chceš
čerstvě namletá káva 80 g
namletá nahrubo
horká voda 95 °C
nikdy nepoužívejte vařicí vodu

Jak na to?

1. Nasypejte kávu do konvice

2. Kávu zalijte po zobáček horkou vodou

3. Počkejte 3 minuty. Promíchejte, káva si sedne na dno konvičky

4. Počkejte 1 minutu

5. Stlačte píst a kávu ihned přelijte do hrnku nebo jiné nádoby

6. Nalijte kávu do šálků