Frenchpress
Kafetiér či french press je jedním z nejjednodušších způsobů přípravy filtrované kávy doma. Takto připravená káva je charakteristická výrazným, plným tělem a dlouhotrvající chutí. První design french pressu byl patentován již v roce 1852 ve Francii. Tento původní přístroj byl ale hodně odlišný od toho stávajícího. Nejpopulárnější, dnes známá podoba, french pressu byla patentována o 100 let později, taktéž ve Francii pod názvem Chambord, Le Cafetiere Classic.
-
Je to zábava
-
Má to styl
-
Skvěle chutná
-
Vzpomínka na Itálii
-
Prostě to tak chceš
čerstvě namletá káva 80 g
namletá nahrubo
horká voda 95 °C
nikdy nepoužívejte vařicí vodu
Jak na to?
1. Nasypejte kávu do konvice
2. Kávu zalijte po zobáček horkou vodou
3. Počkejte 3 minuty. Promíchejte, káva si sedne na dno konvičky
4. Počkejte 1 minutu
5. Stlačte píst a kávu ihned přelijte do hrnku nebo jiné nádoby
6. Nalijte kávu do šálků