Drip
Japonská společnost Hario, výrobce dnes nejznámějších driperů V 60, vznikla ve 20. letech minulého století. Původně se zabývala produkcí skleněných výrobků pro fyzikální a chemický průmysl. První dripery se v její výrobně postupně objevovaly od poloviny století. Driper nabízí snadný způsob domácí přípravy velmi jemné, svěží filtrované kávy. Kromě standardní keramické verze jsou dostupné také skleněné, plastové, kovové atp.
-
Jemná a svěží chuť
-
Nejčistší příprava
-
Má to styl
-
Možnost experimentovat
-
Vhodné i pro začátečníky
Používáme 15 g hrubě namleté kávy, papírový filtr a 250 ml vody ohřáté na 95 °C.
Jak na to?
1. Vložte papírový filtr do dripu
2 .Filtr propláchněte horkou vodu (aby se vytratila papírová chuť)
3. Nasypte kávu
4. Kávu zalijte 35 ml horké vody a počkejte 15 vteřin
5. Pomalu dolévejte krouživými pohyby horkou vodu, káva protéká do připravené konvičky
6. Celá extrakce přes filtr by měla trvat
2-3 minuty