drip

Drip

Japonská společnost Hario, výrobce dnes nejznámějších driperů V 60, vznikla ve 20. letech minulého století. Původně se zabývala produkcí skleněných výrobků pro fyzikální a chemický průmysl. První dripery se v její výrobně postupně objevovaly od poloviny století. Driper nabízí snadný způsob domácí přípravy velmi jemné, svěží filtrované kávy. Kromě standardní keramické verze jsou dostupné také skleněné, plastové, kovové atp.

  • Jemná a svěží chuť
  • Nejčistší příprava
  • Má to styl
  • Možnost experimentovat
  • Vhodné i pro začátečníky

Používáme 15 g hrubě namleté kávy, papírový filtr a 250 ml vody ohřáté na 95 °C.

Jak na to?

1. Vložte papírový filtr do dripu

2 .Filtr propláchněte horkou vodu (aby se vytratila papírová chuť)

3. Nasypte kávu

4. Kávu zalijte 35 ml horké vody a počkejte 15 vteřin

5. Pomalu dolévejte krouživými pohyby horkou vodu, káva protéká do připravené konvičky

6. Celá extrakce přes filtr by měla trvat
2-3 minuty