BIO Ethiopia Yirgacheffee Koke
BIO Ethiopia Yirgacheffee Koke
Jedna z nejžádanějších a nejoblíbenějších káv světa, ideální na přípravu filtrované kávy, to je naše nová Ethiopia Yirgacheffe Koke BIO. Káva krásně vytříbené, ovocné chuti s jasnými tóny borůvek, karamel a bergamot, omamně sladkou vůní a živou kyselostí.
Proč máme tuto kávu?
Káva pochází z proslavené oblasti Koke na jihu Etiopie, kterou zakladatelé mamacoffee, Marta a Daniel Kolští, poprvé navštívili během svatební cesty v roce 2007. Seznámili se s místními drobnými farmáři, navštívili jejich rodinné farmy a zahrady, kde se kávovníkům velmi dobře daří ve stínu vzrostlých stromů. Každá rodina zde vlastní podobný kus půdy, který sama obhospodařuje do té doby, než dozrají kávové třešně. Následně kávu sklidí a odvezou do nedaleké zpracovny (tzv. washing station), kde je káva promývána a sušena přímo na slunci.
Od roku 2007 jsme oblast Koke a místní farmáře navštívili ještě mnohokrát. Dlouhodobě jsme zde spolupracovali s organizací Člověk v tísni na výstavbě základní školy. Oblast jsme si zamilovali a doufáme, že se nyní zamilujete i vy!
Doporučená příprava:
Čerstvě praženým a umletým kávovým zrnkům se nejlépe daří v AeroPressu a na dripu. Vhodné jsou také další alternativní přípravy. Vyzkoušejte, který způsob bude nejvíc vyhovovat právě vám!
DO ESHOPU
Detailní informace
- Země původu: Etiopie
- Producent: Koke washing station
- Nadmořská výška: 1 750 – 2 300 m n.m.
- Odrůda: původní odrůdy
- Sběr: ruční
- Zpracování: washed
- Stupeň pražení: světlé
- Chuťový profil: borůvky, ostružiny, bergamot
- Podchuť: karamel
- Aroma: ovocné, borůvky, sladké
- Tělo: lehké
- Kyselost: živá, ovocná, vysoká
- Certifikace: BIO – certifikát CZ-BIO-002