AeroPress je jeden z nejnovějších způsobů přípravy kávy, který si svou jednoduchostí, rychlostí a hravostí získal oblibu jak mezi baristy, tak mezi širší veřejností. AeroPress vyvinul v roce 2005 Alan Adler, prezident společnosti Aerobie, která se zabývá výrobou plaveckých brýlí a létajících talířů. Aeropress je velmi lehký, přenosný a odolný. Takto připravená káva je charakteristická výrazným tělem a dlouhotrvající jemnou podchutí.
-
Výborná a vyrovnaná chuť kávy
-
Skvělý na cesty
-
Super pro kávové experimenty
-
NASA style
Použijeme 20 g kávy mleté na střední hrubost.
Zaléváme vodou ohřátou na 80 °C.
Jak na to?
1. Vložte filtr do sítka a propláchněte horkou vodou
(Zbaví se tak papírové chuti)
2. Našroubujte sítko s fitrem
3. Nasypte kávu
4. Zalijte horkou vodou
5. Promíchejte
6. Vložte píst a čekejte 10 vteřin, pak píst pomalu stlačte
AeroPress je jeden z nejnovějších způsobů přípravy kávy, který si svou jednoduchostí, rychlostí a hravostí získal oblibu jak mezi baristy, tak mezi širší veřejností. AeroPress vyvinul v roce 2005 Alan Adler, prezident společnosti Aerobie, která se zabývá výrobou plaveckých brýlí a létajících talířů. Aeropress je velmi lehký, přenosný a odolný. Takto připravená káva je charakteristická výrazným tělem a dlouhotrvající jemnou podchutí.
-
Výborná a vyrovnaná chuť kávy
-
Skvělý na cesty
-
Super pro kávové experimenty
-
NASA style
Použijeme 20 g kávy mleté na střední hrubost.
Zaléváme vodou ohřátou na 80 °C.
Jak na to?
1. Vložte filtr do sítka a propláchněte horkou vodou
(Zbaví se tak papírové chuti)
2. Našroubujte sítko s fitrem
3. Nasypte kávu
4. Zalijte horkou vodou
5. Promíchejte
6. Vložte píst a čekejte 10 vteřin, pak píst pomalu stlačte