Aeropress

AeroPress je jeden z nejnovějších způsobů přípravy kávy, který si svou jednoduchostí, rychlostí a hravostí získal oblibu jak mezi baristy, tak mezi širší veřejností. AeroPress vyvinul v roce 2005 Alan Adler, prezident společnosti Aerobie, která se zabývá výrobou plaveckých brýlí a létajících talířů. Aeropress je velmi lehký, přenosný a odolný. Takto připravená káva je charakteristická výrazným tělem a dlouhotrvající jemnou podchutí.

  • Výborná a vyrovnaná chuť kávy
  • Skvělý na cesty
  • Super pro kávové experimenty
  • NASA style
Použijeme 20 g kávy mleté na střední hrubost.
Zaléváme vodou ohřátou na 80 °C.

Jak na to?

1. Vložte filtr do sítka a propláchněte horkou vodou
(Zbaví se tak papírové chuti)

2. Našroubujte sítko s fitrem

3. Nasypte kávu

4. Zalijte horkou vodou

5. Promíchejte

6. Vložte píst a čekejte 10 vteřin, pak píst pomalu stlačte

AeroPress je jeden z nejnovějších způsobů přípravy kávy, který si svou jednoduchostí, rychlostí a hravostí získal oblibu jak mezi baristy, tak mezi širší veřejností. AeroPress vyvinul v roce 2005 Alan Adler, prezident společnosti Aerobie, která se zabývá výrobou plaveckých brýlí a létajících talířů. Aeropress je velmi lehký, přenosný a odolný. Takto připravená káva je charakteristická výrazným tělem a dlouhotrvající jemnou podchutí.

  • Výborná a vyrovnaná chuť kávy
  • Skvělý na cesty
  • Super pro kávové experimenty
  • NASA style
Použijeme 20 g kávy mleté na střední hrubost.
Zaléváme vodou ohřátou na 80 °C.

Jak na to?

1. Vložte filtr do sítka a propláchněte horkou vodou
(Zbaví se tak papírové chuti)

2. Našroubujte sítko s fitrem

3. Nasypte kávu

4. Zalijte horkou vodou

5. Promíchejte

6. Vložte píst a čekejte 10 vteřin, pak píst pomalu stlačte