Rachel Pojarová, provozní café Nezisk

Rachel Pojarová, provozní café Nezisk
Ahoj, jsem Rachel a jsem provozní café Nezisk – kavárny, co dává smysl.
Pracovní zkušenosti a baristické dovednosti jsem sbírala nejprve v Café Lajka, kde ze mě vychovali skutečně zdatnou barmanku. Kromě stálých brigád, třeba i v Café Emauzy, mě velmi baví účastnit se i jednorázových akcí jako je třeba Pražské Quadriennale, kde jsem poprvé pracovala pro mamacoffee. Vztah ke kávě a kávové kultuře jsem si vybudovala především přes rodinu a přátele, kteří ve světě kávy pracují a žijí.
Co pro tebe mamacoffe znamená?
mamacoffee pro mě byl první řetězec kaváren, kde jsme si začala všímat opravdu důkladné péče o kávu. A to samozřejmě jak z hlediska profesionality baristů, tak i s ohledem na kávové projekty v konkrétních pěstitelských zemích a na spolupráci s farmáři. Už je to tedy pár let zpátky, ale byla to skutečně první kavárna, která mi ukázala, že káva není jen jedna, a že když si dám kafe, je za tím jedním espressem dlouhý příběh – dlouhá cesta od kávovníku do hrníčku. Teď je to pro mě především super komunita mladých lidí, kteří se neustále snaží tuto kvalitu dodržovat, vylepšovat a stavět okolo ní skvělou komunitu.
Jakou kávu máš nejraději?
Nejčastěji si asi dávám v kavárnách flat white, i když se to teď kvůli práci v mamacoffe dost mění. Dřív mi nejvíc vyhovovala hořčejší káva z Jižní Ameriky, teď si ale ráda i pochutnám na kyselejší ethiopii na filtru 🙂