AEROPRESS aneb návštěvníci by záviděli
Aeropress aneb návštěvníci by záviděli
Chcete udělat dojem? Chcete experimentovat? Vytáhněte aeropress! Aeropress vymyslel (vedle děravých létajících talířů) americký vynálezce Alan Adler v roce 2005 a podle jeho názoru vyrábí aeropress nejlepší kávu na světě. Na první pohled vcelku nenápadné plastové zařízení skrývá mnoho výhod. Je relativně levné, lehké, plastové (takže téměř nerozbitné), zkrátka na cesty ideální. Zároveň s ním můžete předvést efektivní show a taky skrývá prostor pro experimentování s výslednou chutí kávy. Takže hurá na aeropress!
1) Připravíme si všechny potřebné propriety. V první řadě aeropress, dále 20 gramů kvalitní zrnkové (nebo čerstvě mleté) kávy, papírový filtr, čerstvou vodu 80° C (ideálně filtrovanou), mlýnek s mlecími kameny (ne čepelový), stopky a míchátko.
2) Vložíme papírový filtr do plastového sítka a propláchneme jej horkou vodou. Díky tomuto kroku zbavíme filtr papírové chuti a dobře nám přilne k sítku.
3) Plastové sítko poté nasadíme na aeropress.
4) Nasypeme kávu namletou na střední hrubost.
5) Zalijeme kávu po okraj, zamícháme a necháme 15 vteřin extrahovat.
6) Nasadíme píst a stlačujeme.
Návštěvníci by i se svou výrobou amarounů záviděli!
TIPY:
Pro vámi preferovanou chuť kávy je možné experimentovat s hrubostí a množstvím kávy. Aeropres po použití opláchněte teplou vodu, nepoužívejte saponáty.