mamacoffee podcast - o kávových i nekávových tématech

PODCAST

Nahráváme vlastní podcasty. Zveme si zajímavé hosty, s kterými probíráme kávová i nekávová témata. Jestli vás zajímá káva, kavárny, pěstování kávy a její zpracování, udržitelnost, ale i další témata o zakládání a provozování podniků, jste na správném místě. 🙂

Naše podcasty si můžete poslechnout na všech podcastových platformách. 🙂

21. července 2021

Lidé jsou tím klíčovým! Skvělá káva se nedá dělat bez špičkového týmu. Tento podcast je proto s Petrou Jaloveckou, která se v mamacoffee věnuje našemu týmu a všemu, co se lidí týká <3

Probrali jsem příležitosti, jaká práce se v kávové firmě nabízí, a že práce baristy*ky není vůbec jednoduchý job. Tématem podcastu byly i další možnosti vzdělávání a rozvoje například v mezinárodních kávových projektech, které mamacoffee dělá.

9. dubna 2021

Tento mamacoffee podcast je s naší milou kolegyní a kamarádkou Veronikou Ottomanskou. Povídáme si o cestování po jižní Americe o její rodině v Kolumbii a dalších plánech, které nyní připravujeme. 

Veronika právě dokončuje spolu s desítkami kolumbijských kávových farmářů online kurz věnující se zvýšení kvality kávy a možnostem přímého obchodu. Její pohled je velice zajímavý právě díky trvalému rozkročení mezi svět výběrové kávy v ČR a zároveň osobní zkušeností z Kolumbie.

27. února 2021

Druhá část rozhovoru s Ester Tomáškovou. 
Především se bavíme o podmínkách k otevření vlastní kavárny, jaké jsou oblíbené kávy Ester a proč, o elitářství ve světě výběrové kávy a potřebě pracovního vzdělávání. 

Jaké Ester vnímá ještě výzvy v kávovém světě a nakonec i jak vnímá celou současnou situaci a čeho se obává.

Pohled Ester vychází z její osobní zkušenosti mnoha let v gastronomii na různých pozicích.
Aktuálně se Ester věnuje své vášni a lásce k rostlinám.

20. února 2021

Je pro nás radost přinést vám rozhovor s Ester Tomáškovou se kterou jsme měli příležitost sedm let dennodenně spolupracovat.

Ester má bohaté zkušenosti z gastronomie již od svého mládí. V posledních letech (dokud to ještě šlo) projela řadu kávových farem, veletrhů i festivalů. Věnovala se detailně ekonomickým aspektům fungování kávového světa od finančního řízení farem a obchodu se zelenou kávou, pražírny, kaváren, ale i kuchyní a pekárny.

Její pohled je tedy zajímavý širokým kontextem, který je podložen osobní zkušeností a možností sledovat celou řadu podniků i měřítek.
Ester aktuálně přešla od kávy ke své vášni a lásce což jsou rostliny.

5. února 2021

2020 was a remarkably difficult year for many of us. Hurricanes and covid was especial hard for coffee farmers in Nicaragua. 

So we decided to make the first podcast of 2021 with our friend and colleague Jose “Chepe” who works with coffee farmers in Nicaragua.

Chepe talks about all stages of ongoing coffee harvest and about many details. So if you are interested in coffee, farms and more details about these issues sit back and listen. 

We would be happy if you write us any feedback or comments. Drop us line if you are interested in any specific details or about projects in Nicaragua or our work in general, or if you would like to know more in next episodes. 

7. prosince 2020

Podcast s Pauleme Toledem Campusem, farmářem kávy v oblasti Alta Mogiana, Franca, ve státě Sao Paulo v Brazílii. 

Nový podcast vznikl opět distančně během covidového bezčasí.

Spolu s Pavlem Šemberou, kterému děkujeme za tlumočení z portugalštiny, jsme mluvili s Paulem a probírali aktuální sklizeň, ale i sucho na kávových farmách, změny počasí a to, jak Paulo vnímá budoucnost pěstování a zpracování kávy. 

Paulo je již 5. generace, která pěstuje na rodinných farmách kávu a my jsme tradičně v normálních necovidových letech jezdili během sklizně pomáhat a podporovat co nejvyšší kvalitu kávy. Společně jsme na jedné z jeho farem postavili africké postele pro lepší zpracování mikrolotů. Věříme, že během příštího roku budeme schopni opět navázat a dále společné aktivity rozvíjet. 

Další podcasty najdete na našem Podbean kanálu a Spotify 🙂